HU | EN Látássérült nézet Normál nézet
 
Bodrogolaszi    
 
Kenézlõ    
 
Olaszliszka    
 
Sárazsadány    
 
Szegi    
 
Vajdácska    
 
Vámosújfalu    
 
 
ZÖLD KÖR    
 
ÉLETFA    

2013. nyarán a Zöld Kör – a Föld Barátai Magyarország tagja szervezésében és „Az élethosszig tartó tanulás lehetőségei mindenkinek az iskolában és az iskolán túl” komplex kompetenciafejlesztő képzések és foglalkozások Sárospatakon és térségében pályázat keretén belül nyári napközi megszervezésre került sor. Három nevelő felügyelete mellett 30 gyermek vehetett részt, 6-12 éves korig 2013. július 1-5-ig, valamint július 8-12-ig.

 

 

A helyszínt Bodrogolaszi biztosította, a Református templom kertjében a régi iskola területén. A szervezők igyekeztek minél színesebbé tenni a két hét programját. Különböző sport és kézműves foglalkozásokon vehettek részt, a résztvevők ellátogathattak a RUFÉM Kft helyi rugóüzemébe, két alkalommal a Búzavirág Alapítvány fazekasműhelyében próbálhattak ki különböző mesterségeket Vámosújfalun.

Megismerkedhettek a madárgyűrűzéssel elméletben és gyakorlatban is, megtudhattak mindent, amit a horgászásról tudni kell, megismerkedtek Bodrogolaszi múltjával és jelenével, melyben segítségükre volt a település polgármestere Kovács József és Durbák Gyuri bácsi a település 80 éves lakosa. A sok játék és szórakozás mellett, komolyabb témák is szóba kerültek, mint a drog prevenció, mentálhigiéné, természetvédelem, természeti értékek a Bodrog mentén és egy közlekedés biztonsági bemutatóra is sor került, melyben a helyes gyalogos és kerékpáros közlekedés nagy hangsúlyt kapott. Ebben a témában a nevelők segítségére volt a Sárospataki Rendőrkapitányság rendőr törzszászlósa Fedor József. A gyermekek legnagyobb örömére az első hét zárásaként kisvonattal mehettek át Sárospatakra fagyizni, a két hét zárásaként, pedig egy közös szalonnasütésre invitálták mind a szülőket és gyermekeket a szervezők. Tartalmas két hét áll a napköziben résztvevők mögött.

 

Sangula Anikó

 


Táborozók és nevelők

 

 


 Kisvastúton a táborozók csapata

 


 Kirándulás a Rákóczi várba

 

 

 


A weboldal a "Bodrog-menti felzárkóztató program" (TÁMOP 5.1.3-09/2-2010-0021) projekt keretében,
a SIMONINFO Multimédia és Oktatási Kft. kivitelezésében valósult meg.