HU | EN Látássérült nézet Normál nézet
 
Bodrogolaszi    
 
Kenézlõ    
 
Olaszliszka    
 
Sárazsadány    
 
Szegi    
 
Vajdácska    
 
Vámosújfalu    
 
 
ZÖLD KÖR    
 
ÉLETFA    

Május 25-ére családi napot szerveztünk a helyi Pulykás-kertbe. Aznap reggel –, az esőt látva –, azt hittük, nem tudjuk megtartani a szabadtérre tervezett programokat, de a bemelegítő futás után kialakult az idő. Tudatosan nem hívtunk vendég fellépőket, azt akartuk, hogy a főszereplők a rendezvényre érkező gyerekek és felnőttek legyenek. És így is lett.

Voltak egész napon át tartó programjaink. Ilyen volt a Játszó-„sátor”, a Gyógynövény-„sátor”, a Zsíros kenyerek asztala, a Bohócok szereplése, valamint a Zene. A Játszó-„sátor”-ban kartonkosarat készítettek, karkötőt fontak, színeztek, gipszformát festettek az oda látogatók. A Gyógynövény-„sátor”-ban gyógynövény palántákkal ismerkedtek az érdeklődők, tájékoztatást kaptak róluk szóban és írásban egyaránt, sőt meg is kóstolhatták a belőlük főzött teákat. Aki éhes vagy szomjas volt, a Zsíros kenyerek asztalához mehetett. Ott mindenkinek jutott retekkel, uborkával, hagymával megrakott zsíros kenyér, valamint ásványvíz és üdítő. A Bohócok reggeltől szórakoztattak a jelenlévőket, lufikat fújtak, részt vettek a játékokban.

 

A focikupát délelőtt tartottuk. Hat csapat mérte össze erejét három kategóriában. Nagy küzdelem volt a két fiú korcsoportban, a lányok-asszonyok mérkőzésen (, ahol a jól játszó lányok nyertek) inkább a játékos szórakoztatáson volt a hangsúly. A győztesek vándorkupát, a résztvevők csokoládét kaptak. A táncverseny a Faluház nagytermében zajlott. Az újságpapíron való táncolás és a seprűs-tánc egyaránt jó mulatság volt. A zene pedig nemcsak ekkor, hanem egész nap szólt.

Az aszfaltrajz-versenyt élénk érdeklődés kísérte. Gyönyörű alkotások születtek, melyekre cukoreső hullott. Az ügyességi vetélkedőkre nagyon sokan jelentkeztek, úgy az egyéni játékokra, mint a csapatjátékokra. Volt hullahopp karikázás, ugrókötelezés, zsákban futás, talicskaverseny, tojás-egyensúlyozás, pók- és rákmászás, labdapattogtatás, kislabda-dobás zsámolyba, kötélhúzás. A résztvevők óriási lelkesedéssel, vidámsággal küzdöttek.

A nap végén tartottuk meg az otthonról hozott sütemények versenyét. A zsűri tagjai az első korcsoport vesztes focistái voltak, akik végigkóstolták a sütiket, majd szavaztak. A verseny helyezettjei szakácskönyvet nyertek. A nap végén a gyerekek közös erővel a szemetet is összeszedték, jutalmuk csokoládé volt. A versenyek, vetélkedők győztesei, résztvevői díjakat és sok-sok édességet kaptak.

Természetesen ahhoz, hogy mindez megvalósuljon szükség volt anyagi támogatásra is. A Művelődés Háza és Könyvtára Sárospatak vezetője, valamint az „Öntudatos állampolgár” tanfolyam oktatója nemcsak a szervezési munkákban segítettek minket, hanem finanszírozták a szükséges eszközöket és díjakat. Erre a célra helyi lakosoktól is érkeztek felajánlások. A Polgármesteri Hivataltól a helyszínt kaptuk bérbe, valamint támogatást édességek vásárlására. A rendezvény rezsi költségét a helyi konyha üzemeltetője fedezte. Ezen kívül nagyon sok személyi segítséget is kaptunk (játékvezetéshez, helyszín biztosításához), összefogást és nagy szeretetet tapasztaltunk. Minden támogatónak és segítőnek ezúton is köszönetet mondunk!

A visszajelzések alapján a jelenlévők jól szórakoztak; élményekkel gazdagodva, a közös játék örömével tértek haza. Mi pedig nagyon örülünk, hogy a munkánknak volt értelme!

A szervező önkéntesek:

Boldog Csabáné, Csizmár Attiláné, Dacsin Sándorné, Fazekas Ferencné, Gyulaházi Katalin, Halász Tiborné, Henczel Andrásné, Herczeg Jánosné, Horváth Csabáné, Papp Lajosné, Székelyiné Garami Tünde, Tompa Sándorné, Varga Mihályné (az „Öntudatos állampolgár” tanfolyamra járók)

 

 

 

 


A weboldal a "Bodrog-menti felzárkóztató program" (TÁMOP 5.1.3-09/2-2010-0021) projekt keretében,
a SIMONINFO Multimédia és Oktatási Kft. kivitelezésében valósult meg.