HU | EN Látássérült nézet Normál nézet
 
Bodrogolaszi    
 
Kenézlõ    
 
Olaszliszka    
 
Sárazsadány    
 
Szegi    
 
Vajdácska    
 
Vámosújfalu    
 
 
ZÖLD KÖR    
 
ÉLETFA    

Helyi igényre válaszolva július 1-jén megnyitotta kapuit a harmadik kenézlői nyári játszóház, az előző évhez hasonlóan a görögkatolikus egyházközség ’caritas’ épületében. Mivel a tavaly itt önkénteskedők munkalehetőséghez jutottak, ezért új csapatot alkotva kezdtünk a feladathoz. Mi is megbeszéléssel indítottunk, majd a ház takarítása következett. Az elejétől kezdve számíthattunk a Bodrog-menti Felzárkóztató Program szakmai stábjának segítségére, úgy a tervezési, szervezési munkák során, mint a működés folyamatában. Hétköznapokon reggel 8 órától délután 4-ig, délelőtti és délutáni műszakban, egymást váltva biztosítottuk a felügyeletet és foglalkoztunk a gyerekekkel, akik lelkesen érkeztek játszani – a kisebbek kísérővel, a nagyobbak írásos szülői engedéllyel. A tavalyról megmaradt készlet nagyon sokféle dologgal gyarapodott helyi lakosok, szülők jóvoltából, de messziről is érkezett több csomag, tele érdekes játékokkal, író- és sporteszközökkel.

Focizni a közelben lévő kispályára kísértük el őket, de az udvaron is folyt a bajnokság. (Mivel ez volt a legnagyobb sláger, a labda lett az elsőszámú fogyóeszköz!) Ezen kívül szívesen pingpongoztak, tollasoztak, kártyáztak, építőkockákkal és kirakókkal játszottak, színeztek, festettek, olvastak… A kicsik örömére volt diavetítés is. A kézműves asztalnál pedig sorra születtek a gipszből, gyöngyből készített képek, alkotások – az egyéni elfoglaltságok közül ez volt a kedvencük.

Éhségüket – a szintén felajánlásokból származó – lekváros kenyérrel és rágcsálni valókkal csillapíthatták, minden hétre jutott belőlük valami. Szomjoltásra pedig a víz mellett többször kaptak szörpöt is. A játszóház idei zárásaként pedig kirándulást szerveztünk a szomszéd faluba, Vissre. Elhatároztuk, hogy utána megvendégeljük a gyerekeket, ehhez otthonról hoztunk alapanyagot. Hárman az ebédről, öten pedig a kíséretről gondoskodtunk. Reggel indultunk a túrára – gyalog. Odaérve megnéztük az emu-farmot, utána a gyerekek jót játszottak a játszótéren és fociztak a pályán. Közben elkészült a finom kolbászos paprikás krumpli, ami – a visszaérkezés után – mindenkinek nagyon jól esett!

Egész nyáron igyekeztünk megadni a gyerekeknek a kellő segítséget, hogy tartalmasan teljék az idő, s közben jól érezzék magukat. Mi is sokat tanultunk ez idő alatt!

Ezúton is hálás köszönetet mondunk a játszóház minden támogatójának, hiszen aki a

gyerekekért tesz valamit, a jövőt építi!

A játszóház önkéntesei:

Baloghné Szoboszlai Noémi, Csizmár Attiláné, Fazekas Ferencné, Gyulaházi Katalin, Petró Ferencné, Petró Józsefné, Tompa Sándorné, Tőrös Zoltánné

  

 

 


A weboldal a "Bodrog-menti felzárkóztató program" (TÁMOP 5.1.3-09/2-2010-0021) projekt keretében,
a SIMONINFO Multimédia és Oktatási Kft. kivitelezésében valósult meg.